Karhu-Kissat
 

Pojat kasvamassa pelimiehiksi

Mitä tulee, kun laittaa reilu kolmekymmentä poikaa muutaman hokifaijan kanssa samaan pukukoppiin? - Ainakin yksi juniorilätkäjoukkue, mutta samalla jokaiselle paljon taitoja niin jääkiekkoon kuin elämään hallin ulkopuolella.

Karhu-Kissojen nyt enää toiseksi nuorimman joukkueen, -10 -ikäluokan toinen toimintakausi on startannut rivakasti käyntiin. Viikonloppuna kaikki neljä peliryhmää otti Kaarelan kotihallissa mittaa Kojon ja Jääahmojen joukkueista. Tässä ikävaiheessa yhden yksittäisen pelaajan merkitys voi olla vielä niin suuri, että välillä tulee reilusti takkiin, toisinaan murskavoitto, joskus siltä väliltä. Lapsen maailmassa ja pelipäivän tunnelmassa voi olla aika monta muutakin peliin vaikuttavaa muuttujaa. 

Pukukoppi kasvattaa joukkueen

Pukukoppi on isossa roolissa, kun pojista tehdään pelimiehiä. Joukkuelaji vaatii yhteistyötä, kaveritaitoja, kannustusta ja tsemppausta. Näissäkin tarvitaan harjaannusta ja harjoittelua, ja pukukopissa, jos missä, otetaan näistä taidoista mittaa. Jos kauden pelanneelta karhukissalaiselta kysyy, mitä kopissa tapahtuu ennen peliä, on lista lyhyt ja yksiselitteinen

  • kerrotaan vitsejä

  • kuunnellaan ohjeet, kuka menee jäälle ensin 

  • kuunnellaan pelitaktiikat

  • pelleillään

Valmennus vahvistaa asian. Vuodessa on tapahtunut paljon ja suurimmat opit näkyvät joukkueena ja ryhmässä toimimisessa. Näiden lisäksi on opittu ja opetellaan yhä kaveritaitoja ja toisten kannustamista. Toki luistelua ja muita lajitaitoja harjoitellaan tasaisesti pitkin viikkoa.

-10 ikäluokalle on myös jo varmistunut sekin, että on syytä muistaa hallille aina pyyhe mukaan. Suihkussa treenin tai pelin jälkeen on ne parhaimmat bileet!

  • 10-kuvat im11age2