Karhu-Kissat
 

Nizzan sankarit palaavat

Vaikka kausi virallisesti loppui huhtikuun lopussa niin -08 päättivät kautensa Nizzan lämmössä kuten jo monet ikäluokat ennen heitä. Suurin osa pojista oli kuullut mahdollisuudesta päästä pelaamaan Nizzan auringon alle jo ihan ensimmäinä vuotenaan G-junioreissa ja niinpä tänä vuonna koettiinkin ennätysmäärä osallistujia. Matkaan lähdettiin 31 pojan ja tukijoukkojen voimin. 

Pääosa joukosta matkustikin paikalle perjantaina ja jo lentokentällä pojista paistoi innostus päästä viimein ulkomaille pelaamaan. Varmasti kentällä lisäkeskustelua herätti myös varjoissa kyykkinyt Cheek josta riittikin keskustelua. 

Lentokoneessa joukkueen maskotti "Make" herätti sen verran huomiota, että lentoemot halusivat viedä sen ohjaamoon näytille, vastineeksi kaikille pojille tarjottiin mahdollisuus kuvata itsensä ohjaamossa koneen laskeuduttua . Lentokentälle saapumisen jälkeen perillä meitä odottikin kaunis aurinkoinen päivä ja ensimmäiset kommellukset. Jo lähtökentällä teroituskoneella oli vaikeuksia päästä koneeseen ja vaikeudet olivatkin vasta-alussa kun ilmeisesti hihnalle liian painava kone pysäytti koko matkatavarahihan 15 minuutiksi. Pojat palkitsivat  kenttähenkiökunnan toimet raikuvilla aploodeilla kun liukuhiha viimein saatiin taas toimimaan. 

Hihnan taas toimiessa kaikki saivat tavaransa ja sitten olikin aika suunnata bussiin ja kohti jäähallia. Jäähalli sitten olikin vähän toisenlainen kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Jäähallin alakerrassa oli kauppoja ja välikerroksissa parkkitilaa ja itse jäähalli löytyikin viidennestä kerroksesta vierellään uimahalli. Yläkatsomosta saattoikin siis katsoa yhtäaikaa uintia ja jääkiekkoa. Itse hallissa tarkeni myös sortseissa ja ikkunoista avautuivat näkymät Nizzaan ja lähiympäristöön. 

Jäähallille jätettyämme tavarat päätimme suunnata kauden päätöstilaisuuteen paikalliseen Megazoneen. Tämä oli varsin kova kokemus pojille, kun matkustamisen väsyttäneet pojat pääsivät purkamaan viimeiset energian rippeensä ennen lauantain peliä. Osa pojista jatkoi laser ammuskelusta suoraan myös perinteeksi muodostuneseen perhemajoitukseen. Lauantaina poikien ilmeistä päätellen se olikin varsinkin mukava kokemus. Tarinoita riitti sieltäkin kerrottavaksi asti.

 

Lauantain pelipäivän koettaessa meitä olikin  Suomesta tullut n. 100 hengen joukko. joka takasi sen, että meteliä ja kannustusta riitti Kissojen peleissä.

Turnauspelattiin kaksipäiväisenä ja turnauksessa oli mukana isäntäjoukkueen lisäksi myös Ranskalaisia ja Italialainen joukkue. Koska poikia oli mukana ennätysmäärä oltiin sovittu järjestäjien kanssa osallistumisesta turnaukseen kahdella peliryhmällä, jossa molemmissa 14 pelaajaa, kolmen maalivahdin jakaessa peliajan keskenään.

Sää turnauksen aikana oli hieno alkukesäinen +20 astetta vaikka suurin osa turnauspäivistä menikin jäähallilla

Lauantaina molemmat ryhmät pelasivat 5 peliä ja meteliä hallissa riitti, pojat kannustivat toisiaan ja energiaa riitti hienosti illan viimeisiin peleihin. Alkusarjan jälkeen Kissojen peliryhmät olivat sijoilla 1 ja 2 näin ollen molemmat peliryhmät pääsivät suoraan välieriin.

Sunnuntain välierissä koettiinkin jo huomattavasti tasaisempaa pelaamista vastustajien toimesta, mutta molemmat ryhmät selvittivät tiensä finaaliin ja näin nähtiin Nizzassa ensimmäistä kertaa täysin Karhu-Kissojen keskinäinen finaali. Finaalia varten joukkueet saivat tsempit mm. VilleGallelta tulevaan koitokseen. Jotta finaalissa päästiin oikeaan tunnelmaan kisäisännät soittivatkin sitten Maamme-laulun ennen peliä. Se oli ikimuistoinen hetki niin pojille, kuin ottelua seuranneille vanhemmille. Finaali päättyi jännittävien vaihden jälkeen 6-5 toisen peliryhmän voittoon ja sen jälkeen olikin sitten jo juhlan aika.

 

Maanantain olessa vapaapäivä tiistaina pääjoukko sitten jo suuntasikin busilla lentokentälle ja sieltä kotia kohti. Tälläkään kertaa  ilman kommelluksia ei päästy eteenpäin ja taaskin teroituskone oli ongelma. Teroituskonetta ei suostuttu ottamaan mukaan vaan se piti kiireessä kuljettaa rahtiterminaaliin. Kun viimein lähtöaulaan päästiin törmättiin F1:ten maailmanmestariin Mika Häkkiseen. Mika suostui jakamaan hetken ajastaan joukkueemme kanssa ja niin voittopokaaleja saatiin nostella myös oikean maailmanmestarin kanssa.

 

Loppumatka Suomeen sujui hyvin ja sitten olikin aika pistää kausi pakettiin.

Vaikka kaksoisvoitto turnauksesta saatiinkin mieleenpainuvimmat kokemukset pojille olivat varmasti yhteinen ulkomaanmatka ja yhteiset kokemukset niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Pojat varmasti myös muistavat sen valtaisan kannustuksen mikä heidän tukijoukoistaan peleissä lähti ja sen fiiliksen, kun isäntäjoukkueen pelaajatkin olivat täysillä kannustamassa Karhu-Kissoja. Hieno matka oli jonka kaikki muistavat varmasti pitkään.

 

On ilo kuulua Kissa-perheeseen.

 

Joukkueen psta jojo.

 

Seuraa -08:ien matkaa IG:ssä tilillä karhukissat08 ja joukkueen maskottia "make"a IG:ssä tilillä make_kaki08

  • 08-kuvat PHOTO-2019-05-15-23-04-14
  • 08-kuvat PHOTO-2019-05-13-11-49-31
  • 08-kuvat PHOTO-2019-05-13-11-58-06
  • 08-kuvat PHOTO-2019-05-13-11-52-18
  • 08-kuvat PHOTO-2019-05-13-11-55-11
  • 08-kuvat PHOTO-2019-05-13-11-58-08