Seurahaasteessa laitetaan arki kondikseen
Viikkohaasteessa haetaan vinkkejä arkielämään toimintatauon aikana.

Vaikka Karhu-Kissojen varsinainen toiminta on toistaiseksi keskeytetty, haluamme kannustaa pelaajia ja heidän perheitään toimimaan ja liikkumaan omassa arkielämässään aktiivisesti. Julkaisemmekin viikottain uuden seurahaasteen, jonka tiimoilta toivomme kommentteja, näkemyksiä, kuvia, videoita niin seuran sosiaalisen median kanavissa kuin joukkueiden omissa viestiryhmissä.
Ensimmäinen haaste liittyy ihan perusarkeen. Perheet ja pelaajat ovat nyt aivan uudenlaisen ajan edessä. Sarjat on lopetettu kesken kauden, treenit keskeytetty ja viimeisimpänä suurena muutoksena koulujen siirtyminen etäopetukseen.
Miten tämän kaiken nyt handlaa? Mihin puran tämän kaiken energian? Mitä me oikein tehdään tämän kuukauden ajan?
Laita siis jakoon omat vinkkisi siitä, miten arki rullaa näin poikkeuksellisena aikana. Toisaalta kerro myös salaisuutesi siihen, miten perheen aikataulut saa järjestymään kauden aikana, kun kaikki ovat töissä, kouluissa ja illat ja viikonloput kalenteri on pullollaan harrastustapahtumia.
Tsemppiä kaikkiin koteihin! Pidetään huolta toisistamme, huolehditaan hyvinvoinnista, vaikka harjoitukset eivät ole käynnissä ja opetellaan arkielämään sellainen malli, että kunto kestää tauoista huolimatta.
Rytmi on tärkeää arkielämässäkin
Jokainen on toki itse oman perheensä asiantuntija, mutta nopealla kyselyllä lähipiiristä, sosiaalisen median selailulla tai opettajan laittamista viesteistä saa jo paljon hyviä vinkkejä. Näistä jokin saattaisi toimia myös teidän perheessä.
Arkirytmin
säilyttäminen
Kotona kannattaa käydä keskustelua päivittäisen ajan käytöstä. Nuorelta voi tiedustella tämän omaa suunnitelmaansa, pienemmän lapsen kanssa voi yhdessä laatia aikataulun siitä, milloin aamulla herätään, milloin on aika koulutehtäville, milloin syödään tai ulkoillaan.
Kuva: Yhdessä laadittu aikataulu voi helpottaa arkipäivän rytmittämistä
Älylaitteiden käyttö
Yhden TikTokin katsominen venähtää äkkiä tunniksi. Siksi ajankäytössä kannattaa huomioida ja keskustella myös kännykän käytöstä. Kuinka paljon puhelimen kanssa kuluu todellisuudessa aikaa? Mitä muuta voisi tehdä kännykän katsomisen sijaan? Yhteydenpito kavereihin ja sosiaalinen elämä puhelimen välityksellä on varmasti tärkeää, mutta yhteiset pelisäännöt tuovat ryhtiä ja aikatauluttavat myös kännykän käyttöä. Voi olla myös hyvä ajatus, että kännykkä otetaan esiin vasta sen jälkeen kun päivän kouluhommat ja ulkoilut on hoidettu.
Välitunti
kotonakin
Ulkoilu toimii myös hyvänä tauottajana kotikoulun yhteydessä. Välitunnin tehtävä on tuoda virkistystä, liikettä, vaihtelua ja jaksamista. Monissa joukkueissa on pelaajille toimitettu omatoimisen harjoittelun ohjeita ja monenlaisia lajihaasteita. Nekin sopivat hyvin koulutehtävien tauottamiseen. Taukojen ei tarvitse olla aikataulutettuja, vaan niitä voi pitää jaksamisen ja keskittymisen mukaan.
Mahdollisuus perheen yhteiselle tekemiselle
Kuukausi on loppujen lopuksi lyhyt aika. Vaikka kiekkokausi päättyikin yllättäen ja ikävästi kesken, selvitään tästäkin positiivisella asenteella ja toisiamme kannustaen. Monille perheille kuukausi ilman harrastuskiireitä ja -aikatauluja voi olla mahtava tilaisuus yhteiseen aikaan, keskusteluun ja ajatustenvaihtoon. Kun päivän työt ja kouluhommat on tehty, jää kerrankin vielä reilusti aikaa yhteisille hommille. Mitä kivaa sitä sitten keksittäisiinkään; metsäretki, pokeriottelu, iltasauna, leffa, ristinollaa, leipomista, pöytälätkäturnaus vai jotain muuta?