Karhu-Kissat
 

Kevät kutsuu liikkumaan monipuolisesti

Poimi sinulle sopivat vinkit vireystilasta ja kunnosta huolehtimiseen!

Seurayhteisön tapahtumat on peruutettu toistaiseksi, mutta omasta vireystilasta ja kunnosta huolehtiminen on tärkeää. Etäkouluissa on ehkä jo huomattu, että liikunta auttaa vireyden lisäksi keskittymään. Toisaalta pitemmän päälle kaikenlainen liikkuminen tukee suotuisasti itsetuntoa ja mielialaa. Monipuolinen liikunta edistää myös aktiivisen elämäntavan omaksumista ja tukee näin terveyttä läpi elämän.

Kokosimme muutamia ehdotuksia kuluvan kevään harjoitteluun ja liikkumiseen:

Lähde liikkeelle!

Tärkeintä on, että lähdet liikkeelle! Liikkumisen muotoja löytyy lukuisia, kun vain kävelet ovesta ulos tai jumppamatolle. Oleellista ei aina ole se, mitä teet, vaan se, että liikut ja nautit siitä. Harrasta, hassuttele, hulluttele yksin tai yhdessä perheen kanssa. Lähiluonnosta löydät monenlaisia seikkailuja, jotka tarjoavat tekemistä ja liikettä. Parhaimmillaan perheen yhteinen liikkuminen tarjoaa iloa ja riemua, yhdessäoloa, elämyksiä ja arvokkaita muistoja.
Voit vaikka suunnitella jokaiselle päivälle erilaista tekemistä tai tehdä vuoropäivin aina yhden perheenjäsenen valitsemaa liikunta-aktiviteettia. Monipuolisesta tekemisestä on hyötyä, sillä se tekee kehosta monipuolisesti vahvan. Monipuolinen tekeminen mahdollistaa erilaisien fyysisten ominaisuuksien (taito, nopeus, voima, liikkuvuus ja kestävyys) kehittymisen, ehkäisee tehokkaasti erilaisilta rasitusvammoilta ja pitää yllä myös liikunnan iloa ja innostusta.


Valmentajan jakamat ohjeet lajiharjoitteluun

Olet ehkä saanut omalta valmentajaltasi ohjeita omatoimiseen harjoitteluun. Niistä löydät varmasti hyviä suosituksia juuri oman ikäluokkasi tekemiseen ja liikkumiseen. Tärkeää on muistaa myös lepo ja monipuoliset ruokailutottumukset, vaikkei niitä ohjeissa olisi tällä kertaa ollutkaan. Esimerkiksi Karhu-Kissojen nuorimman G12 -ikäluokan tavoitteissa on oppia kuperkeikat, haara-perushypyt eri muotoineen sekä hyppynarulla hyppiminen. Joko nämä ovat sinulla hallussa?

Jääkiekkoliitto ohjeistaa lajiominaisuuksien näkökulmasta näin:

  • Voit parantaa fyysistä kuntoasi, jotta jaksat luistella koko pelin kovalla vauhdilla – lähde lenkkeilemään, pelaa rajoituksia kunnioittavasti pihassa, pyöräile, lähde metsäretkelle jne.!
  • Tarvitset käsien voimaa laukomisessa, jalkojen voimaa luistelussa, keskivartalon voimaa kaikessa mitä jäällä teetkin – suunnittele yhdessä vanhempiesi tai valmentajan kanssa itsellesi lihaskuntopiiri ikäsi ehdoilla! Haasta myös vanhemmat ja sisarukset tekemään samat liikkeet!
  • Harjoittele tekniikka samalla tavalla kuin kesälläkin – lauo levyltä ja tee puukuulaharjoitteita!
  • Harjoittelun lisäksi: auta vanhempiasi kotitöissä sekä opiskele tunnollisesti myös kotioloissa. Fiksu jääkiekkoilija toimii vastuullisesti myös kaukalon ulkopuolella!


Monipuolista, tavoitteellista tekemistä

Jäikö vielä virtaa ja onko tähtäimessä tavoitteellisempi harjoittelu? HIFK:n seurayhteisössä maalivahtivalmennuksesta vastaava Janne Laine on koonnut videosarjan, joista saa hyviä harjoitteita monipuoliseen harjoitteluun.

Taitotreeneissä harjoitellaan kiekonkäsittelyä ja maalivahtitaitoja:



Osallistu ja laita haaste eteenpäin!

Tutustu myös lukuisiin liikuntavinkkeihin ja lajihaasteisiin, joita on juuri nyt netti ja sosiaalinen media pullollaan. Voit myös laittaa omat skillisi ja onnistumisesi jakoon joukkueiden sosiaalisen median kanavissa tai wa-ryhmissä. Katsopa ja ota seurantaan esimerkiksi Karhu-Kissojen E1 -ikäluokan suoritukset Instagramissa. Reipasta menoa vai mitä!? Haasteita on myös lähtenyt eteenpäin Ilveksen -09 -joukkueelle, kun Karhu-Kissat E2 ovat heidän kanssaan vuoroin laukoneet ylämummoja, vuoroin tolppiin.

Kotipihalla voi myös osallistua Jääkiekkoliiton viikonlopun haasteisiin, joista tämän jutun kuvituskin on peräisin. Kuka onkaan teidän perheen Barkov, Laine tai Rantanen?