Karhu-Kissat
 

Nukuitko hyvin?

Pelkkä treeni ei riitä, vaan fyysinen kehittyminen vaatii urheilullisen elämäntavan eli harjoittelun, ravinnon ja levon tasapainoa.

Liikuntaharrastuksista puhuttaessa huomio keskittyy helposti itse treenaamiseen. Oliko treeni monipuolinen tai riittävän haastava? Mitä osa-aluetta tämän päivän treeneissä harjoiteltiin? Mitä tällä harjoituksella on tarkoitus kehittää?

Tosiasiahan on, että harjoituksen aikana ei kehitystä tapahdu. Pikemminkin suorituskyky heikkenee harjoituksen aikana. Kehittymisen vaiheet onkin usein kuvattu “pyhänä kolmiyhteytenä”, jossa kolmion
kärjet muodostuvat harjoittelusta, ravinnosta ja levosta. Näistä et voi ohittaa yhtäkään, vaan kaikkien on oltava tasapainossa keskenään.Muistathan siis huolehtia omasta palautumisesta ja riittävästä levosta. Harjoitteluohjelmaan sisältyvillä lepopäivillä on tärkeä merkitys fyysisessä kehittymisessä ja myös omia tuntemuksia kannattaa seurata. Myös vanhemmilla ja valmentajilla on tärkeä tehtävä ohjata lasten ja nuorten kehonkuuntelua, omien tuntemusten tarkkailua sekä niiden sanoittamista. Omia liikunta-, ruokailu- ja lepotottumuksiaan voi mitata myös elämänrytmitestin avulla

Oma kehonkuuntelu kertoo, että kaikkiin mahdollisiin tämän kevään haasteisiin alkaa jo väsyä. Siksi haastammekin kaikki tekemään mukavia, mieltä piristäviä asioita, nauttimaan aurinkoisista päivistä ja kevätsäästä, chillaamaan ja käymään illalla ikätason mukaisesti riittävän ajoissa nukkumaan.