Karhu-Kissat
 

Valmennuksen esittely

Timo Lehkonen (Vastuuvalmentaja)
Timo pelasi ennen valmennuspäällikkö- ja valmentajauraansa jääkiekkoa SM-liigassa maalivahtina. Hän edusti TPS:ää, HPK:ta ja Tutoa ja saavutti peliurallaan kultaa (TPS), hopeaa sekä pronssia (HPK). Timo on palkittu kaksi kertaa Suomen parhaaksi maalivahdiksi 1990 (TPS) 1993 (HPK).

Peliuransa jälkeen Timo on toiminut useissa valmennustehtävissä. Vuodesta 1994 vuoteen 2000 saakka hän toimi HPK:n juniorijääkiekossa C-, B- ja A-junioreiden vastuuvalmentajana. 2000-2008 Timo siirtyi SM-liigaan Jukka Jalosen aisapariksi HPK:n valmennustiimiin. Tämän ajanjakson saavutukset olivat yksi kulta ja neljä pronssia. Vuonna 2012 hän toimi loppukaudella HPK-liigajoukkueen päävalmentajana. Timo on toiminut myös maajoukkueen valmennusryhmässä syksystä 2007 alkaen. Tehtävä päättyi kevään 2010 MM-kisojen jälkeen. Suomen maajoukkueen saavutuksena oli Olympiapronssi 2010 ja MM-pronssia 2008. Timo toimi valmentajana Suomen nuorten maailmanmestaruuden voittaneessa joukkueessa 2016. MM-kisojen jälkeen hän siirtyi Karhu-Kissojen valmennuspäälliköksi.


Janne Lehtosalo (Valmentaja)

Janne on valmentanut jääkiekkojunioreita vuodesta 2016, ja tuleva kausi on hänelle viides Karhu-Kissoissa. Valmennukseen liittyen hän on opiskellut urheilu- ja jääkiekkovalmennusta, kasvatustieteitä sekä ollut mukana team and leadership coaching -koulutusohjelmassa. Jannen oma pelaajaura on vienyt Hyvinkään Ahmojen kautta USA:n nuorisosarjaan, Suomeen HPK:hon (A-SM), Mestikseen ja sieltä alempien seniorisarjojen kautta kiekkolähettilääksi Arabiemiraatteihin asti. 


Timo Jaakkola (Fysiikkavalmentaja)

Timo vastaa joukkueen fysiikkavalmennuksesta. Valmentajakokemusta hänellä on yhteensä 7 vuotta Vantaan Taftista - amerikkalaisen jalkapallon parista. Ikäluokat U11 - U17, joten Timo on valmentanut kolmisen sataa nuorta tuona aikana. Saavutuksena Timolla on kolme Suomen Mestaruutta ikäluokissa U15 ja U17. Karhu-Kissoihin Timo tuo osaamista erityisesti nopeus ja koordinaatioharjoittelusta sekä erilaista näkökulmaa valmentamiseen. 


Marko Lainekivi (Taitovalmentaja)

Marko vastaa joukkueen taitovalmennuksesta. Ennen valmentajauraansa Marko pelasi läpi SM-ikäluokat, joista mukaan jäi B-junioreiden SM-kulta ja hopea. Täysipäiväisenä valmentajana Lainekivi on toiminut HIFK:ssa vuodesta 2014 ensin vastuullaan IFK:n legendaarinen Calle Branderin kiekkokoulu ja leijonaliiga ikäluokat. Viimeiset neljä kautta Lainekivi on toiminut IFK:n junioreiden taitovalmentajana.


Topias Mäki (Maalivahtivalmentaja)

Topias vastaa joukkueen maalivahtivalmennuksesta. Topias aloitti jääkiekon kolmevuotiaana ja aika nopeasti löysin oman paikkansa maalin suulta. Hän nauttii maalivahtina olosta ja siitä, että ei pääse epäonnistumisia karkuun. Jokainen näkee maalivahdin tekemät virheet, niin kuin myös onnistumiset. Topias nauttii siitä, kun paineet ovat kovat maalivahdilla, koska joukkueen menestyminen on usein paljon kiinni maalivahdin pelaamisesta.

Suomesta Topias lähti varhaisella aikuisiällä rapakon taakse Pohjois-Amerikkaan pelaamaan Prep-school sarjaan, josta matka jatkui aina NCAA DIVISION III sarjaan. Hän kokee, että itse ei saavuttanut täyttä potentiaalia maalivahtina peliuransa aikana, koska ura loppui loukkaantumiseen. Tästä Topiakselle jäi todella kova motivaatio ja uusi palo syttyi valmentamaan ja auttamaan tulevia maalivahteja kehittymään pelaajana ja myös ihmisenä. 

Topias työskentelee tällä hetkellä Viima Hockey -yrityksessä fysiikkavalmentajana, leirivalmentajana sekä maalivahtivalmentajana. 

 

Teemu Lassila (Maalivahtivalmentaja)

Karhu-Kissojen valmentajakartalle on saatu edellisellä kaudella kova nimi, sillä peliuransa päättänyt maalivahti Teemu Lassila on aloittanut maalivahtivalmentajana. Teemu on kokenut, monia joukkueita ja maita kiertänyt pelaaja, joka on tuonut Karhu-Kissoihin omaa laajaa näkemystään jääkiekosta. 

Oman pelaajauran ja kokemuksen kautta hän kertoo lukevansa maalivahteja hyvin ja aistimaan myös näiden tunnemaailmaa. Vaikka suunniteltuja, vaihtoehtoisia harjoituksiakin löytyy jo muutama vihko täyteen kirjoitettuna, on iso osa valmennusta yhteisymmärrys pelaajan kanssa sekä tämän henkisen kantin tukeminen. 

Kun olen itsekin saanut olla huippuvalmennuksessa, ymmärrän laadukkaan valmennuksen merkityksen, pohtii Teemu. Kohdennus nuorten vaiheen valmennukseen tuntuu Lassilasta myös luontevalta, sillä tulevaisuuden maalivahdeille tarvitaan hyvät pohjataidot ja perusjutut kuntoon.