Karhu-Kissat
 

MIEHET

Kausi 2018-2019

Karhu-Kissojen Miesten joukkue lähtee alkavaan kauteen hyvin levätyn kesän jälkeen. Harjoittelua ei tietenkään ole unohdettu, painottihan joukkueen pelaaja-valmentaja Dan Wicklund pääkopan treenamisen merkitystä - mielen pitää olla virkeä, kun uusi kausi alkaa. Kauden ensimmäisissä tapahtumissa onkin ollut aistittavissa varsin virkeämielinen ja nälkäinen kissalauma. Tämä ennakoi hyvää ja pitkää kautta.

Joukkueen rosteri on kokenut pientä viilausta kesän aikana. Joukkue koki muutaman poistumisen III-divisioonan alemman jatkosarjan mestaruuteen päättyneen kauden päätyttyä - osa pelaajista koki raskaan kauden jälkeen että kokonainen välikausi on tarpeen, osaa jouduttiin parsimaan kasaan niin, että alkava kausi on vaarassa. Managerin kesä menikin mielen huoltamisen lisäksi silmä kovana vapaiden pelaajien markkinoita tarkkaillessa. Teksti-tv ja eliteprospects tulivat tutuiksi ja joukkueeseen on nyt kiinnitetty useampi viime kaudelta tuntematon pelimies. Saapujien joukossa on niin viime kauden vastustajan riveistä kaapattuja pelureita, kuin jo pitkän uran Viininpunaisissa tehneitä. On mieltä lämmittävää panna merkille, että joukkueessa on kuitenkin suurta jatkuvuutta - vähintäänkin pari vitjallista joukkueesta on säilynyt viime kaudesta, joten vastustajan lamaannuttavien pelikuvioiden hiomisen ei tulisi kestää rakettien paukuttelun tienoille.

Joukkueen suurimmaksi vahvuudeksi alkavalla kaudella pelaaja-valmentaja Wicklund nostaa pelaajien jalan raikkauden: "Tulemme varmasti alkavalla kaudella hyötymään suuresti siitä, että pelaajakantamme on muodostunut nuorista, luisteluvoimaisista pelaajista. Vaikka emme olekaan keskittyneet repimään rautaa salilla - emme varmasti ole sarjan leveähartiaisin ja voimamahaisin joukkue - en usko että tulemme lentelemään pitkin seiniä, vaikka emme kiviä taskuissa kantaisikaan. On vaikeaa osua johonkin, jota ei saa kiinni. Joukkueemme tiedostaa olevansa mittaamattoman taitotason lisäksi häkellyttävän luisteluvoimainen ja tämä tulee varmasti olemaan ase, jota tulemme otteluissa hieman isokokoisempia ja kovempia vastustajia vastaan hyödyntämään.".

Hienosti tahkotun viime kauden jälkeen joukkueelle jäi parannettavaa jonnin verran. Joukkue nosti kauden jälkeen täytetyissä palautekaavakkeissa esiin saunailtojen vähyyden. Näitä ryhmäyttäviä tapahtumia koettiin viime kaudella vain yksi - kauden päättävä sellainen. Yhdeksi ei-urheilulliseksi tavoitteeksi joukkue asettikin useamman saunaillan järjestämisen, ovathan kyseiset tapahtumat omiaan hitsaamaan joukkuetta tiiviiksi nipuksi. Joukkueen tiiviyttä ja sitoutumista mitataan varsinkin keväällä - joka kissalaumalla on toivottavasti pitkä - kun pelaajan on uhrattava kroppansa joukkueensa eteen heittäytyessään viivasta viuhuvan lyöntilaukauksen tielle. Toistaiseksi kauden avaussaunailtaa ei ole pidetty.

Urheilulliseksi tavoitteekseen joukkue on asettanut ylempään jatkosarjaan pääsemisen edellyttävän menestyksen saavuttamisen alkusarjassa. Joukkue lähtee siis voittamaan jokaista ottelua, johon osallistuu. Tavoitteeseen päästäkseen joukkue noudattaa mottoa "On keskimäärin kivempaa voittaa, kuin hävitä". Motto sisältää myös joukkueen kasvatuksellisen tavoitteen. Joukkueessa ei ole tiedossa yhtään pelaajaa, jonka isi tai äiti pakottaa menemään hallille, vaan sinne tullaan omasta aloitteesta pitämään hauskaa. Jääkiekko on kiva peli ja mainio harrastus.

KaKi liigaan!
Teemu Tetri
Pelaaja-manageri

  • Miehet-kuvat DHL_logo