Karhu-Kissat
 

Uudella kierroksella Karhu-Kissoissa

HIFK:n taitovalmentaja seuran valmentaja-apuna.

Kaarelan kahvilassa HIFK:n seura-asussa istuva herra odottaa tällä kertaa Karhu-Kissojen -09 ikäluokan treenien alkua ja fiilistelee omia kiekkomuistojaan. ”Tässä on vähän uuden kierroksen tuntua, sillä olen alun perin itsekin aloittanut kiekkoiluni 6-vuotiaana Karhu-Kissoissa”.

HIFK:n palveluksessa työskentelevä taitovalmentaja Marko Lainekivi on saatu Karhu-Kissojen käyttöön tällä kaudella -07 ja -09 ikäluokkien treeneihin. Seuran puolesta Lainekiven odotetaan tuovan uusia ideoita ja opiskeluidensa puolesta myös viimeisintä tietoa siitä, miten laji kehittyy ja miten kehitys tulisi ottaa harjoituksissa huomioon. Odotuksia on myös pelaajien luistelutaidon ja teränkäytön harjoittamisen suhteen. Lainekivi itse on sitä mieltä, että taitovalmentaja on hieman harhaanjohtava titteli. Hänen oma ajatuksensa on toimia valmentajien tukena, sparrailla, keskustella ja ideoida heidän kanssaan yhdessä, minkälaiset harjoitteet tai toiminta tukisi joukkuetta parhaiten. Parhaimmillaan tämän kaltainen valmentaja-apu hyödyttää sekä pelaajia että valmentajia.

Lainekivi on toiminut valmentajana toistakymmentä vuotta. Alun perin HJK:sta vastuuvalmentajan ja junioripäällikön tehtävistä lähtenyt Lainekivi on nyt toiminut useamman vuoden HIFKn organisaatiossa eri ikäluokissa, kiekkokoulun rehtorina ja nyt toista kautta taitovalmentajan roolissa. Tällä kaudella Lainekiven tehtäviin kuuluu HIFK:n omien junioreiden valmennuksen lisäksi yhteistyövalmentajan rooli HJK:ssa, Sipoon Wolfeissa sekä kasvattiseurassaan Karhu-Kissoissa.