Karhu-Kissat
 

Syysloman kiekkovaihtarit

Mennyt viikko vietettiin Helsingissä koululaisten syyslomaa. Mitäs kaikkea ehdittiinkään tehdä?


Pelaajia Karhu-Kissojen -09 ikäluokasta hyödynsi syysloman pelaajavaihdon merkeissä. Jiri ehti Tampereen vierailullaan käydä katsastamassa sekä Ilveksen että Tapparan harjoitukset, Seydou vieraili Lappeenrannan SaiPan kiekkoareenoilla. Molemmat pojat pitivät kokemusta oikein kivana. Jiri kertoo, että Ilveksen treeneissä harjoiteltiin muun muassa 2vs1 sekä pelattiin paljon. “Kivaa oli”. Tappara puolestaan piti varsinaisesta treeneistä syyslomaa, mutta viikolla oli muutamat höntsyjäät rennompaa pelaamista varten. Kivaa oli sielläkin.

Jääkiekko-kielikylpy Etelä-Karjalassa

Suuria eroavuuksia treeneihin ei löytänyt Seydoukaan SaiPan jäiltä, mutta ainakin katsomosta kiinnittyi huomio siihen, että koko kentän peliä oli varsin vähän. Sen sijaan tehdyt harjoitteet valmistivat peliin hyvin. Vastuuvalmentaja Lauri Huhtala kertoi, pelaamisen ohella painotetaan luistelutaitoa. Ryhmä vaikutti keskenään varsin tasaiselta, mutta valmentajan näkökulmasta on tärkeää saada luistelukunto ja teränkäyttötaidot erittäin hyvään kuosiin kaikille.

SaiPassa on myös kellotettu pelaajakohtaista aktiivista jääaikaa ja treenit pyritään suunnittelemaan siten, että jäällä ei seisoskella, vaan kaikilla pelaajilla liike säilyy. Tästä hyvänä esimerkkinä oli luisteluharjoitteissa jään hyödyntäminen jääpallonomaisesti kentän suuntaisesti pitkittäin; pelaajien rastit kulkivat koko kentän poikki neljässä linjassa. Ja todella, kaikki pelaajat olivat liikkellä yhtä aikaa. Hyvä kokemus oli myös 45 minuutin (tunti, mutta sisälsi jäänajon) tiivistahtinen harjoitus. Ei ollut pitkä jää, mutta erittäin tehokas. Viimeistään 2 vs 2 lähdöissä ja kulmapainissa alkoi kinttu painamaan sitkeämmälläkin kaverilla valmentajan kirittäessä vieressä. “Pelaajan täytyy jaksaa painaa 30-40 sekuntia ihan täysillä”, vaati Huhtala. Kirittäjiä jäällä riittikin, sillä 20 pelaajaa oli luotsaamassa 5 aikuista.

Jotain oppia pystyttiin tuomaan Lappeenrantaankin. Treenien jälkeen Seydou on oman jengin kopista vähintäänkin ensimmäisten joukossa ulkona, ja vauhti yllätti lappeenrantalaiset. Esimerkkisuorituksen nähtyään koppiin löytyikin ihan uusi tahti ja käytävään asti kuului kilpahuutoa siitä, kuka mielestään oli eka, joka sai varusteet riisuttua. Seydou ei kisassa ollut tällä kertaa mukana, vaan kävi kiittelemässä ja kättelemässä valmentajat. “Kivaa oli, eikä oikeastaan niin kauhean erilaista.” Suurimmat haasteet olikin ehkä kopissa ymmärtää pelikavereiden vahvana soivaa karjalaismurteen nuottia. “Oot sie miun kaa?”Lomalla myös chillisti

Syysloman ajan riitti reilusti jääaikaa myös oman joukkueen treeneihin Kaarelassa. Treenitarjoamasta ja -innosta huolimatta koululaiselle tärkeää on tietysti myös lepo ja rentoutuminen. Ysien whatsappeissa ja muissa ryhmissä olikin ilo ihastella monenlaista lomanviettoa; leffassakäynti, paini pikkuveljen kanssa, kalamies syysauringon paisteessa, matkalla Ruotsissa ja kengurun silittelyä Australiassa asti!