Karhu-Kissat
 

Syyskausi yli puolen välin; missä mennään nuoret?

Katsaus A-C -nuorien syyskauden sarjatilanteeseen. 

Koulun syysloma on haikea muisto vain ja kello jyskyttää kohti joulua. Myös jääkiekon saralla syyskausi on jo yli puolen välin, vaikkakin nuorimmat ikäluokat ovat vasta hiljattain siirtyneet harjoituspeleistä Leijonaliigan otteluihin. Karhu-Kissojen vanhimmilla, A-C -ikäluokilla on vuosittain asetettu tavoite pelata oman ikäluokkansa SM-sarjaa. Tässä katsaus joukkueiden tilanteeseen tällä hetkellä.


Tavoitteena ehjät pelit

Nuorten Mestiksen alkusarjasta raivaa tiensä kevätkaudelle SM-sarjaan kaksi parasta. A -nuorten tilastoihin on syyskaudelta kirjautunut 17 ottelua (tilanne 27.10.2019), joista 11 voittoa. Tappioita näin ollen 6, mutta niistäkin on joitain pisteitä ropissut, sillä kaksi tappiosta on tullut jatkoajalla. “Kausi on startannut pelillisesti ihan ok. Pelisysteemi on opittu ja sitä on pääsääntöisesti toteutettu hyvin”, luonnehtii valmentaja Jukka Kallio kulunutta kautta. Muutama tappio on otettu harmillisesti notkahduksista puolustuspelaamisessa. Kallio painottaa joukkueen panostusta peliin 110%:sti ilman ennakko-oletuksia ottelun vastustajasta. Tavoitteena on ehjät 60 minuutin pelit. Tällaisia otteluita syyskaudella on muutama nähtykin, mutta pelin kasassa pysymisessä on vielä parannettavaa.

Syyskauttakin on vielä jäljellä, ja vaikka tappiota on tullut enemmän kuin tavoitteisiin oli asetettu, niin joukkueessa vallitsee positiivinen, yritteliäs meininki, ja jokainen jäljellä oleva peli lähdetään voittamaan. Perinteinen urheilulausahdus sopii tähänkin, sillä joulukuussa katsotaan, mihin syyskauden tekeminen riittää.


A -nuorten sarjataulukko (27.10.2019)Luja usko omaan tekemiseen

B2 -nuorten joukkue puolestaan on aloittanut kautensa SM-sarjassa, jossa syyskauden päätteeksi viivan alapuolelta jatkuu matka kevätkaudella Mestiksessä. Kauden alkuosa on valmentaja Emppu Grönlundin mukaan ollut haastava ja asetettua pistetavoitetta ollaan jäljessä. Joukkueella on takana hyviä pelejä ja voittojakin, mutta sarjan otteluiden vaatimustaso ja kiivas pelitahti on tullut pelaajille osittain yllätyksenä. Kuuden päivän sisällä on voinut olla neljäkin peliä. “Tällaisessa tahdissa näkyy nopeasti jos lepo, ruoka ja uni ei ole kohdallaan. Tulosta ei silloin tule. Osittain on mennyt opetteluksikin”, kommentoi Grönlund kulunutta kautta.

B2 -joukkue elää kaksivuotisen projektin jälkimmäistä vuotta, jossa tavoitteena on pelata SM-sarjaa koko kausi. Tällä hetkellä SM-sarjan jatkuminen kevätkaudella on vielä avoinna. “Nyt vaaditaan venymistä ihan jokaiselta joukkueen jäseneltä sekä tietysti voittoja. Seuraavat pelit tulevat myös kertomaan suunnan kohti kevättä”, määrittää Grönlund. Grönlund ei taivu uskossaan joukkuettaan kohtaan, vaan on luottavainen siitä, että homma viedään maaliin, ottelut voitoiksi ja B2 nähdään korkeimmalla sarjatasolla myös kevätkaudella.


B2 -nuorten sarjataulukko (27.10.2019)B -nuorten sarjataulukko (27.10.2019)C -nuorten sarjataulukko (27.10.2019)Eri ikäluokkien otteluiden tilastoja ja sarjataulukoista voi seurata Jääkiekkoliiton Tulospalvelusta.