Karhu-Kissat
 

Aurinko antoi nizzalaisille parastaan!

Karhu-Kissojen ystävyysseuran Les Aigles de Nicen U13 -joukkue vierailee Karhu-Kissojen hoivissa aurinkoisissa tunnelmissa.

Viime päivien säät ovat olleet mitä parhaimmat ulkojäitä ajatellen. Onneksi, sillä ulkojääkausi vetelee lämpimän talven jäljiltä jo viimeisiään. Onneksi myös siksi, että kuluneella viikolla ranskalaisystävämme ovat viettäneet talvileiriään Karhu-Kissojen hoivissa.


Vierailuvuorossa ovat olleet viime kevään Nizzan turnauksen isännät Les Aigles de Nicen U13 eli suomalaisittain D2/E1 -joukkue. Joukkueenjohtaja ei tällä kertaa päässyt matkaan, mutta hänen tehtävää on paikannut tehokkaasti Karhu-Kissojen puolelta Christelle Selen. Kukapa olisi parempi henkilö joukkueen matkanjohtajaksi ollutkaan, sillä Christelle on itse taustaltaan ranskalainen, varsinainen teho-organisaattori ja samalla yksi E1 -joukkueen hokimutseista. Les Aiglesin kaikki 14 matkaan lähtenyttä pelaaja majoittuvat perheissä ja niinpä Selenin kotonakin on asunut tämän viikon ajan 3 ranskalaista kiekkoystävää. Majoituksen lisäksi Karhu-Kissojen vanhemmat ovat auttaneet myös muun muassa joukkueen ruokailujen järjestämisessä.
Viikon parasta antia on ehdottomasti ollut pääkaupunkiseudun ulkojäät. Ranskalaisille luistelu ja harjoittelu taivas alla on täysin uusi kokemus ja nyt olosuhteet olivat mitä parhaimmat. Christelle kertoo saaneensa sovittua joukkueelle kahdet treenit ulkojäille ja lisäksi höntsäkiekkoa on pelailtu ilta-aikaan Ogelissa. Joukkueen oma valmentaja ohjasi todella tehokkaat treenit Tapiolan ulkojäillä kauniissa ja kuulaassa aamupäivän auringossa. Pienesti pakkaselle taittuva lämpötila pelkästään paransi tunnelmaa. “Pienestä väsymyksestä huolimatta treenien jälkeen suut kääntyivät leveään hymyyn. Kokemus on ollut joukkueelle mahtavan hieno ja pelaajat ovat todella nauttineet”, kuvaa Christelle vieraiden tunnelmia. Mukana matkassa on kulkenut myös Karhu-Kissat E1 -joukkueen maskotti, Make Kaki -nallekarhu, joka on tarjonnut ranskalaisille niin yhteiskuvamahdollisuuksia kuin olkapään lepäämistä varten. Kuvia joukkueen vierailusta löytyy myös Make Kakin Instagram -tililtä @make_kaki08


Les Aiglesin kiekkoilijat ovat pääseet harjoittelemaan myös Karhu-Kissojen E1 -joukkueen treeneissä ja seuran tehojäillä. Viikko on ollut siis täyttä tohinaa ja kiekkoilua. Torstai-iltana koko joukkue mukana matkustavien vanhempiensa sekä isäntäperheidensä kanssa olivat myös seuraamassa suomalaista liigakiekkoa Helsingin jäähallissa, jossa HIFK kävi kamppailua Porin Ässiä vastaan. Vierailun lähetessä loppuaan on vielä edessä oma ystävyysottelu sekoitetuilla joukkueilla E1 -joukkueen treeneissä.


Varhain sunnuntaina, kun lentokone suuntaa kohti Nizzaa, ovat vieraat ja isäntäperheet jälleen monta kokemusta rikkaampia. Yhteistyö ja ystävyys Les Aiglesin kanssa jatkuu seuraavaksi touko-kesäkuun taitteessa perinteisellä Nizzan turnauksella, jonne Karhu-Kissojen E2 -joukkue jo pakkaa laukkujaan.