Karhu-Kissat
 

Joukkueiden ikäluokintamerkinnät muuttuvat

Jääkiekossa siirrytään ikäluokkien kansainväliseen merkintätapaan kauden 2020-21 alusta.


Jäähallin käytävillä on hiljalleen alkanut levitä tieto ikäluokkien merkintätavan muutoksista. Uutta merkintätapaa on käytetty myös Karhu-Kissojen aiemmin julkaisemassa uutisessa seuraavan kauden joukkueiden vastuuvalmentajista. Uudet ikäluokat tulevat voimaan kauden 2020 -21 alusta lähtien.

Uudistus tarkoittaa sitä, että ikäluokkien merkinnässä siirrytään kansainvälisesti käytettyyn tapaan. Uudessa käytännössä ikäluokan numerotunnus antaa viitteitä pelaajien iästä. Numero siis kertoo, minkä ikäisiä lapsia tai nuoria kyseisessä joukkueessa enimmäkseen urheilee. Nyrkkisääntönä on siis se, että numero osoittaa kuinka monta vuotta pelaaja täyttää sinä vuonna, kun kausi keväällä päättyy.

Jääkiekkoliitto hakee muutoksella parempaa ymmärrettävyyttä sille, minkä ikäisiä junioreita missäkin sarjassa pelaa. Toisaalta halutaan selkeyttää myös kansainvälistä kanssakäymistä. Kansainvälinen merkintä on kansallisella tasolla osittain ollutkin käytössä, sillä nuorten jääkiekkomaajoukkueet on jo aiemmin merkitty tunnuksilla U16, U17, U18 ja U20.

Alla vielä listaus siitä, miltä Karhu-Kissojen ikäjoukkueiden tunnukset ensi kaudella näyttävät:


A     U20
B     U18
B2   U17
C     U16
C2   U15
D1   U14
D2   U13
E1   U12
E2   U11
F1    U10
F2    U9
G      U8