Karhu-Kissat
 

Karhu-Kissat kehässä jälleen

Maaliskuussa alkanut tauko seuratoiminnassa on päättynyt. Pienryhmätreenit on käynnistyneet, kesäkuussa voidaan jatkaa kausisuunnitelman mukaisesti.

Juniorivalmennuspäällikkö Antti Nevalainen vahvistaa, että seuran toimintaa on aloitettu kevään tauon jälkeen käynnistää. “Keskusteluissa seuran hallituksen kanssa on todettu, että joukkueiden harjoituksia voidaan jatkaa Valtioneuvoston ja Jääkiekkoliiton ohjeistukset huomioiden”.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että alle 10 henkilön pienryhmissä harjoittelu on mahdollista jo nyt, kesäkuun alusta lähtien kokoontumisrajoitukset kasvavat 50 henkilöön.


Pienryhmätreeneissä mailan mitta turvaväliä

U15 -ikäluokan pienryhmätreeneissä on kokoonnuttu urheilupuistoissa muutamin erikoisohjeistuksin. Käsihygieniasta huolehtiminen on ollut vahvassa roolissa niin ennen ja jälkeen treenejä kuin harjoitusten aikanakin. Lisäksi on suositeltu hanskojen käyttöä. Joukkueen valmentaja Mika Hottinen kertoo, että pelaajat on harjoituksissa jaettu kahteen tai kolmeen ryhmään riippuen paikalla olevien pelaajien määrästä. Kuntotestit vedettiin tänä keväänä pitemmän kaavan mukaan, sillä ryhmien saapuminen oli porrastettu tunnin välein. “Joukkue on toiminut treeneissä säntillisesti ja olemme keskustelleet ja muistuttaneet myös riittävän välimatkan pitämisestä”, kertoo Hottinen.


Kesällä kausisuunnitelman mukaisesti

Kesäkuussa harjoittelua voidaan jatkaa nuoremmissa ikäluokissa kausisuunnitelman mukaisesti kesän oheistreeneillä, sillä yhdenkään joukkueen koko toimihenkilöineen ei ylitä sallittua henkilölukumäärää. Kilpavaiheen joukkueet siirtyvät kesäkuussa avoimiin jääharjoituksiin, jotka on perinteisesti pidetty jo keväällä edellisen kauden päätyttyä. Avoimien jäiden tuloksena muodostetaan runko tulevan kauden joukkueen kokoonpanolle.


Jääkiekkoleiriä ei järjestetä

Koululaisten kesälaitumet ovat aiempina vuosina startanneet Karhu-Kissojen leiriltä. Tältä kesältä jääkiekkoleiri on valittettavasti jouduttu perumaan. Perumisen taustalla ovat annetut ohjeistukset ja yli 50 henkilöön nouseva osallistujamäärä. Pelileirillä on mahdotonta noudattaa Jääkiekkoliiton ohjeistusta “ei peliä, ei kontaktia”, ja myös pukukoppielämä nähdään tämän hetkisten rajoitusten kannalta ongelmallisena. Leirin sijaan pelaajia kannustetaankin osallistumaan aktiivisesti oman joukkueen kesäharjoitteluun. Koittava kesä mahdollistaa myös monenlaista liikkumista ja ulkoilua niin omatoimisesti kuin perheen kesken.