Karhu-Kissat
 

U16 -joukkueen kesätreeneissä harjoitetaan fyysistä ja henkistä kanttia

Jääkiekossa parasta on pelaaminen. Mutta Karhu-Kissojen U16 -junioreille lähes yhtä toivottuja ja odotettuja ovat oheisharjoitukset nyrkkeilyn Euroopan mestari Amin Asikaisen johdolla.

Kun Amin Asikaiselta kysyy, minkälainen valmennettava Karhu-Kissojen U16 -joukkue on, kuvailee hän empimättä joukkueen ryhmäksi, josta löytyy niin asennetta, taitoa ja kovuutta. “Kundit eivät jätä tekemistä puolitiehen; edellisissäkin treeneissä vedettiin kovaa juoksuharjoitusta, ja tuntui, että siinä jokainen ylitti itsensä”.

Aminin kanssa treenaaminen on joukkueelle tuttua jo viime vuoden peruskuntokaudelta. Tuolloin treenejä pidettiin myös Ruskeasuon nyrkkeilysalilla ja lämmöt haetiin alkulenkillä. “Vuodessa on tapahtunut paljon. Porukka on kehittynyt erityisesti koordinaatiotaidoissaan ja kropanhallinnaltaan”, summaa Asikainen kehityksen kaarta. Harjoittelu Aminin johdolla rakentuukin hyvin monipuolisista elementeistä. Nyrkkeilysalilla voidaan harjoitella puhtaasti nyrkkeilyä; lyöntejä tai tekniikkaa, lisäksi harjoitus voi sisältää niin kuntopiiriä, kiertoharjoittelua, juoksuharjoitteita kuin reaktio- tai koordinaatioharjoituksia. Tänä keväänä treenit on vedetty ajan hengen mukaisesti pienryhmissä ulkona. Harjoituksissa käytetään paljon rastiharjoittelua, jotta saadaan pidettyä etäisyyttä sekä riittävän pienet harjoitteluryhmät.
Monipuolista urheilua


Joukkueen valmennuksesta Henri Holmström ja Sami Ahtiainen kertovat, että tavoite on tarjota pelaajille peruskuntokaudella monipuolista harjoittelua, inspiraatiota liikkumiseen sekä näkökulmaa muihin urheilulajeihin. Jos nyrkkeily on lajeista kovimmasta päästä, toimii sille hyvänä vastapainona esimerkiksi jooga, joka myös löytyy joukkueen harjoittelurepertuaarista. Valmentajien mielestä Asikaisen monipuoliset treenit sopivat hyvin laaja-alaisesti eri lajien urheilijoille. “Pojat ovat ottaneet treenit aivan mahtavasti vastaan ja niitä odotetaan. Iso kiitos tietysti kuuluu Aminille, jonka toiminnassa ja poikien ohjauksessa näkyy huippu-urheilijan ja ammattilaisen ote.” kiittelee Ahtiainen.

Asikainen itse näkee, että yksi hänen parhaista opeistaan joukkueelle on treenaamisen henkinen puoli. Hän haluaa tuoda treeneissään esiin sitä, mitä tavoitteellinen harjoittelu on ja miten itsensä kanssa on tehtävä töitä monipuolisesti joka osa-alueella. Asikainen on yksilövalmentaja ja näin ollen vaatii myös treeneissä pelaajia tekemään yksilöinä omaa suoritustaan. "Tämä on varmasti pelaajille hyvä lisä ja toisenlainen näkökulma joukkuetekemiseen verrattuna", miettii Asikainen.


Avoimet jäät elokuussa


Varsinaisten avoimien jäiden aikataulu ei ole vielä tiedossa, mutta jäävuorojen selkiinnyttyä ne tullaan ajoittamaan elokuun alkupuolelle. Elokuussa käynnistyvät myös harjoituspelit.

Joukkueen kokoonpano ensi kaudelle on siis osittain auki. Kiinnostuneet ehtivät vielä ilmoittautua kokeilemaan toimintaa esimerkiksi kesäkuun kahdella ensimmäisellä viikolla (vkot 23 ja 24) pidettäville jäävuoroille. Lisätietoja löytyy joukkueen sivulta, josta löytyvät myös valmentajien yhteystiedot.