Karhu-Kissat
 

Kissat saa kovan paluumuuttajan suoraan liigasta!

Oman seuran kasvatti Thomas Nykopp palaa ammattilaisuralta takaisin Karhu-Kissoihin.


Jatkoajan julkaisemassa haastattelussa piirretään kuvaa Karhu-Kissojen kasvatista, ammattilaisena HIFK:ssa pelanneesta Thomas Nykoppista ja hänen jääkiekkourastaan. Nyt ympyrä on todella sulkeutumassa, kun Jääkiekkoliiton siirtolistalla vahvistetaan Nykoppin palaavan takaisin kotiin, Karhu-Kissojen miesten joukkueeseen kolmosdivariin. Samalla päättyy Nykoppin ammattilaisura.


Thomas Nykoppin kiekkoura starttasi Karhu-Kissoista jo neljävuotiaana. Teini-ikäisenä tie vei Jokereihin ja jo B-juniori-ikäisenä rapakon taakse Ohioon. Amerikan reissusta muodostui varsinaiset oppivuodet rikkaine kokemuksineen. Suomeen palasi aikuistunut nuori mies, jolle löytyi selkeä reitti HIFK:n A-junioreista liigajoukkueeseen.


Kiekkouran neljäs vaihe käynnistyy


Tähänastisen jääkiekkouransa Nykopp jaottelee kolmeen vaiheeseen: junnuvuosiin, varhaiseen teini-ikään ja ammattilaisuuteen. Takavuosina Karhu-Kissoissa vedetyt luisteluharjoitteet ja vahva yhteisö kantoivat pitkälle, ja piirsivät myös mieleen lähtemättömän muistijäljen.


- Joka treeneissä luisteltiin. Vartti jotain pitkiä viivoja. Silloinhan niitä vihasi, mutta jälkeenpäin on osannut arvostaa, että tehtiin. Sieltä se ammattilaiseksi asti vienyt kilpailuetu oli lähtöisin. Ja sitten, olihan se perhe. Muistan kaikkien huoltajien ja toimihenkilöiden nimet ja jopa ammatit. Äitikin jäi aina suustaan kiinni muiden vanhempien kanssa, jonkun kiertoharjoitteen aikana näki pleksin läpi, että "aha, siellä se juttelee Sirpan kanssa, vaikka piti mennä kotiin käymään". Se oli vahva yhteisö.


Rakkaus jääkiekkoon saa nyt neljännen vaiheensa, kun Karhu-Kissoissa odottavat vanhat kaverit. Kiekko tippuu jäähän Kaarelassa 17.9. vierasottelussa PiTaa vastaan.


Tervetuloa kotiin!


Juttu on kirjoitettu Jatkoajassa julkaistuun haastatteluun pohjautuen.