Karhu-Kissat
 

Antti on kaikkien kaveri

Lastenvaiheen urheilusta ja sen kehittämisestä vastaa junioripäällikkö, Kiekkokoulun rehtorinakin tunnettu Antti Nevalainen.

“Onpa mukava tulla hallille, kun on hyvännäköinen meininki jäällä”, hymyilee Karhu-Kissojen Antti Nevalainen aurinkoisena Kaarelan hallilla. Jääharjoituksissa on juuri nähty lasten tsemppiä ja liikettä monipuolisilla rasteilla: keskikentän taitorastilla takaperin luistelua, kiekonkuljetusta ja maalin tekoa, päädyissä pienimuotoinen luistelukisa formularadan muodossa ja 2 vs 2 pienpelejä. “Tämähän on aika ideaaliharjoitus ja jääaika on hyvin hyödynnetty”, jatkaa Nevalainen. “Harjoitellaan ikätasolle sopivasti ja monimuotoisesti, ja mikä tärkeintä, harjoitukset osallistavat lähes kaikki pelaajat samanaikaisesti.”


Antti Nevalainen vastaa Karhu-Kissoissa lastenvaiheen urheilusta ja sen kehittämisestä. Pelaajapolun käynnistyessä Antti onkin usein ensimmäinen kontakti seuran suuntaan. Siksi Antti on se, jonka kaikki tuntevat ja joka tuntee kaikki. Kysyttäessä luonnehdintaa Karhu-Kissojen toiminnasta ja kultturista, on Antilla vastaus valmiina: Meillä on hyvin laadukasta toimintaa, tarkasteletpa sitä kaukalon laidalta tai Jääkiekkoliiton arviointimittareilla. Parasta ovat kuitenkin innokkaat lapset ja aktiiviset ja kannustavat joukkueiden toimihenkilöt, joiden varassa toimintaa pyöritetään.”


Kuinka ollakaan, paikalle pyörähtää juuri niitä innokkaita juniorikiekkoilijoita, jotka aloittavat tiukan kuulustelun:


-“Antti, kuka on maailman paras jääkiekkoilija?”

- “Mun mielestä on Ovechkin.”

- “Eikä ole, kun paras on Nathan MacKinnon.”


"Tai mites olis Sebastian Aho?”, yrittää Nevalainen ehdottaa, mutta sekään vastaus ei kelpaa ja pulina kulkee jo kohti pukukoppia. Vuorossa on poikien treenit, jonne myös Nevalainen lähtee jäälle mukaan. Etenkin näin alkukaudesta Antti kulkee vielä tiiviisti nuorimman, juuri aloittaneen ikäluokan mukana auttaen joukkueen hyvään lentoon. Lisäksi Antin viikottainen jäävuoro on U9-U11 -ikäluokkien yhteinen seurajää, joka tänä erityiskäytäntöjen kautena vedetään poikkeusellisesti yhdelle ikäluokalle kerrallaan. 


Antti Nevalainen tunnetaan myös kiekkokoulun rehtorina. Tämä Stadin hauskin kiekkokoulu käynnistyy tämän syksyn osalta sunnuntaina 27.9. Kaarelan jäähallilla. Reksin puheiden mukaan luvassa on taas mukavaa puuhaa jäällä ja luistelun ja lajitaitojen opettelua leikin varjolla.

Lue lisää ja ilmoittaudu syksyn Kiekkokouluun.