Karhu-Kissat
 

Karhu-Kissat ry tiedottaa koronaviruksesta 28.1.2021

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on ilmoittanut muutoksista lasten- ja nuorten toimintaa koskeviin rajoituksiin. Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit linjasivat, että niiden hallinnoimissa tiloissa voidaan toteuttaa 1.2.2021 alkaen alle 20-vuotiaiden harrastustoimintaa rajatusti ja erityisiä turvallisuusohjeita noudattaen

Kevennetyt rajoitukset astuvat voimaan 1.2.2021. Karhu-Kissat jatkaa jääharjoittelua 1.2.2021, kun Jääkenttäsäätiön jäähallit aukeaa. Harjoituksissa noudatetaan kaikkia Helsingin kaupungin rajoituksia ja suosituksia. Jäähallien käyttö on mahdollista ainoastaan alla olevia toimintatapoja noudattaen. Otteluita, kilpailuita, turnauksia, esityksiä tai tapahtumia ei järjestetä helmikuussa.

Yli 20-vuotiaiden joukkueharjoitusten tauko jatkuu 28.2.2021 saakka.

 

Toiminnassa on noudatettava seuraavia periaatteita:

  • Harrastusryhmän kokoonpano on vakiintunut ja perustuu ennakkoilmoittautumiseen. Tilat avataan vain varattuja vuoroja varten eikä avoimelle käytölle.
  • Toiminnassa noudatetaan viranomaisten, ja liikunnan osalta lisäksi Olympiakomitean antamia terveysturvallisuusohjeita turvaetäisyyksistä, käsihygieniasta ja kasvomaskien käyttämisestä. 
  • Ohjaajat ja 12 vuotta täyttäneet osallistujat käyttävät kasvomaskia, mikäli henkilöllä ei ole terveydellistä estettä kasvomaskin käyttämiselle. Kasvomaskin käyttöä edellytetään muulloin paitsi urheilusuoritusten aikana. 
  • Toiminta toteutetaan tavalla, jossa lähikontaktit voidaan välttää tai ne vähenevät merkittävästi. 
  • Harrastusryhmän koko on mitoitettava niin, että osallistujat voivat säilyttää turvavälin. Suurissa tiloissa voi toimia useampi ryhmä kuitenkin siten, että ryhmät eivät ole keskenään kontaktissa. 
  • Ryhmäkoon mitoittamisesta ja valvonnasta sekä muiden ohjeiden valvonnasta vastaa toiminnan järjestäjä. 
  • Pukeutumis- ja peseytymistilojen käyttö rajoitetaan vain välttämättömään käyttöön.
  • Harrastukseen saattajat, kuten vanhemmat, eivät tule sisätiloihin. Alle kouluikäisten saattamisen osalta voidaan tehdä erityisjärjestelyjä.

 

 Karhu-kissat ry:n harjoitukset:

 · Ikäluokkien välistä pelaajaliikennettä ei sallita helmikuussa. Kaikkien osallistuvien täytyy ilmoittautua Myclubissa etukäteen. Seura tarvitsee tämän tiedon mahdollisten altistumisten selvittämiseksi.

· Kaikki toimihenkilöt ja yli 12-vuotiaat pelaajat käyttävät kasvomaskia jäähallilla. Valmentajat ja muut toimihenkilöt käyttävät maskia myös harjoitusten ajan.

· Joukkue jakaa pelaajat jäällä esimerkiksi kolmeen kymmenen hengen ryhmään, jotka eivät ole kontaktissa harjoitusten aikana. Näin vähennämme lähikontakteja merkittävästi. Ryhmät pysyvät samoina helmikuun ajan.

· Pukuhuoneet ovat käytössä 30 minuuttia ennen harjoituksia ja 30 minuuttia harjoitusten jälkeen. Aikataulusta on pidettävä kiinni. Suosittelemme välttämään peseytymistilojen käyttöä. Leijonaliigaikäiset ja nuoremmat pukevat varusteet kotona päälle.

· Harrastukseen saattajat, kuten vanhemmat, eivät tule jäähallin sisätiloihin. Poikkeuksena kiekkokoulu, jossa lapsella saa olla yksi saattaja jäähallin sisällä.

 Näiden periaatteiden lisäksi huomioithan vanhat ohjeistukset, jotta meidän kaikkien hallielämä pysyy turvallisena:

· Vain terveenä hallille

· Huolehdi hyvästä käsihygieniasta

· yski ja aivasta oikein

· Käytä vain omia varusteita

· Huomioi turvaväli pukukopissa ja käytävillä

Kaupungin tiedote:

https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupunginkanslia/pks-koronakoordinaatioryhma-lasten-nuorten-harrastustoimintaa-nuorisotyota-rajatusti

 

Toivomme kaikilta sitoutumista yhteisiin toimintatapoihin, jotta toiminta voi jatkua mahdollisimman normaalina.

 Mukavaa loppuviikkoa, pysytään terveinä.

 Antti Nevalainen

Junioripäällikkö

Karhu-Kissat ry