Karhu-Kissat
 

Teemu Lassilasta Karhu-Kissojen maalivahtivalmentaja

Karhu-Kissojen valmentajakartalle on saatu kova nimi, sillä viime syksynä peliuransa päättänyt maalivahti Teemu Lassila aloittaa tulevana kautena seurassa maalivahtivalmentajana.

Valmennuspäällikkö Timo Lehkonen on leiponut Lassilaa varten kahtalaisen roolin. U14 -ikäluokassa hän tulee toimimaan maalivahtivalmentajana vastuuvalmentaja Pasi Salosen tiimissä. Toisaalta Lassilan luotsattavaksi on suunniteltu nuorten vaiheen maalivahtivalmennuksen koordinointi kokonaisuudessaan, jolloin ensi kaudella Lassila tulisi ylläpitämään keskustelua ja tiivistä yhteistyötä kaikkien U12-U15 -maalivahtivalmentajien kanssa.


Hyviä maalivahti-coacheja tarvitaan aina


Teemu Lassila on kokenut, monia joukkueita ja maita kiertänyt pelaaja, joka tuo Karhu-Kissoihin omaa laajaa näkemystään jääkiekosta. Oman pelaajauran ja kokemuksen kautta Lassila kertoo lukevansa maalivahteja hyvin ja aistimaan myös näiden tunnemaailmaa. Vaikka suunniteltuja, vaihtoehtoisia harjoituksiakin löytyy jo muutama vihko täyteen kirjoitettuna, on iso osa valmennusta yhteisymmärrys pelaajan kanssa sekä tämän henkisen kantin tukeminen.

-Kun olen itsekin saanut olla huippuvalmennuksessa, ymmärrän laadukkaan valmennuksen merkityksen, pohtii Lassila. Kohdennus nuorten vaiheen valmennukseen tuntuu Lassilasta myös luontevalta, sillä tulevaisuuden maalivahdeille tarvitaan hyvät pohjataidot ja perusjutut kuntoon.Vahva startti valmennuspolulle


Lassila kertoo olevansa valmentajana varsin tuore tapaus, mutta todellisuudessa valmennustehtäviäkin on jo ehtinyt kertyä. Viimeisimpinä pelaajauran vuosina Lassila toimi joukkueessaan isossa roolissa maalivahtivalmennuksenkin osalta suunnittelemalla omia ja maalivahti-kollegan treenejä. Ammattilaisaikoina hän on ehtinyt auttamaan ja tukemaan myös muita, nuorempia maalivahteja.

Siirtymä valmentajan rooliin oli siis toivottu ja odotettu. Kuluneen kauden Lassila on toiminut TPS:n A- ja B- Akatemioiden kanssa sekä Hockey Basen maalivahtivalmentajana. – Tämä on hyvä alku myös itselleni; aika ja paikka ovat oikeat, ja käytännön työn ohella on koko ajan mahdollisuus myös kouluttautua lisää, Lassila summaa.

Teemu Lassila kertoo käsityksensä Karhu-Kissoista olevan toistaiseksi aika ohut, mutta nopeastihan selviää hänellekin, mistä Karhu-Kissat on tehty.

Home of the Brave, tervetuloa Kaarelaan, Teemu!Lyhyesti Lassilasta:

  • Suomen Turuust
  • hanska: vasen
  • MM-kulta 2011
  • SM-kulta 2017; Tappara
  • Slovakian mestaruus 2018; HC Banska Bystrica
  • lopetti peliuransa 2020
  • maalivahtivalmentajana myös Hockey Basessa