Karhu-Kissat
 

Karhu-Kissat -kasvatin paluu - valmentaja Joonas Jääskeläinen

Karhu-Kissoista kiekkouralle siirtynyt Joonas Jääskeläinen on palannut takaisin kaukaloon oman pojan kiekkoharrastuksen myötä.Tämän kauden nuorimman ikäluokan, 2013 -syntyneiden joukkueen valmentajalla Joonas Jääskeläisellä on ensimmäisestä kaudesta huolimatta takanaan huomattava määrä kilometrejä Karhu-Kissojen kaukaloissa. Jääskeläinen on nimittäin itsekin Karhu-Kissojen kasvatti, joka siirtyi A-juniori-ikäisenä Kiekko-Espoon riveihin ja sitä kautta SM-liigaan. Lopulta Liigavuosia kertyi kymmenkunta ja pelikokemusta myös naapurimaan Ruotsin Elitserienistä.


Kun oma poika aloitteli omaa kiekkoharrastustaan, oli paluu Karhu-Kissoihin luonteva. Yhtä sujuvasti Jääskeläinen siirtyi myös itse laitojen sisäpuolelle valmentajan rooliin, vaikka välissä oli ehtinyt olla jo useampia kausia ilman, että luistinta oli soviteltu jalkaan. Perinteisesti nuorimman joukkueen ensimmäinen kausi kulkee ainakin osin junioripäällikkö Antti Nevalaisen siipien suojissa, mutta kevään mittaan on vastuu -13 -syntyneiden valmennuksesta siirtynyt Joonaksen harteille.


Kausi, jolloin pelitällit oli peruttu


Ensimmäisellä kaudella joukkue on päässyt hallisulkuja lukuunottamatta harjoittelemaan, mutta pelilliset kokemukset vastustajan kanssa ovat jääneet vähiin. Syksyllä ennen koronarajoitusten tiukentumista joukkue ehti sopia muutamat pelitällit muun muassa KJT:n ja EKS:n kanssa, mutta muutoin on pelailtu pelkästään omalla porukalla. Jos vastustajaa kohtaan syksyllä olikin hieman kainostelua ja vieraskoreutta, on joukkueen sisäiset pelit parhaimmillaan varsinaista tunteidenhallintaharjoittelua. Into ja pelaamisen palo ovat kuitenkin myös eteenpäin vieviä voimia ja joukkue on kehittynyt jo yhden kauden aikana isoin askelin monilla osa-alueilla, kehuu Jääskeläinen omaa porukkaansa.


Ogelin UJ-kingit


Suuressa roolissa on toiminut myös ulkojääharjoittelu, joka oli tänä talvena osin ainut keino harjoitella, mutta toisaalta siihen oli myös hyvät olosuhteet. Oulunkylän tekojäältä Jääskeläisen ryhmä on tavattu toistuvasti uj- peleissä punaisissa Karhu-Kissat -varusteissaan ja myös aikataulutettuja treenejä ehdittiin pitää Pirkkolan ulkojäällä. Joukkueenjohtaja Petri Kähkösen keräämät merkinnät ulkojää-haasteeseen puoltavat kertomaa kovasta kiekkoinnosta, sillä yksittäiset pelaajat keräsivät ulkojäiltä kymmeniä omaehtoisia harjoitustunteja.


Kiekko kasvattaa


Joonaksen omia parhaimpia jääkiekkomuistoja kysyttäessä mielessä läikähtävät muun muassa EHC -ottelut maajoukkueen riveissä, mutta lopulta tärkeimpiä ovat kuitenkin kiekon kautta saadut, elinikäiset kaverit. Lasten valmennusta Jääskeläinen katsoo tässä vaiheessa ennen kaikkea kasvatuksellisesta näkökulmasta. Tärkeimmät opit juuri nyt löytyvät esimerkiksi ryhmässä toimimisen taidoista ja tunnetaidoista, kuten pettymyksen sietokyvyn harjaannuttamisesta. Oppeja kertyy myös valmentajalle itselleen miettiessä sitä, miten 7 -vuotiaille saa omia ajatuksiaan välitettyä parhaiten tai miten auttaa oivaltamaan jääkiekon ja luistelun lajitaitoja pala kerrallaan.