Karhu-Kissat
 

Kevään kiekkokausi päätökseen; U20 jatkaa syksyllä SM-sarjassa

Ikäkausijoukkueiden sarjapelit päättyvät maaliskuun loppuun. U20 -joukkueen pelit ovat tulleet päätökseen jo muutama viikko sitten, kausi on paketoitu asianmukaisin päättäjäisin ja nyt katseet kääntyvät jo seuraavaan kauteen SM-sarjassa.

U20 -joukkueen kautta voi lyhyesti kuvailla positiiviseksi ja nousujohtoiseksi. Vastuuvalmentaja Jukka Kallio kertoo, että viime kesänä joukkuetta lähdettiin rakentamaan niin, että pärjätään Mestiksessä. Tekeminen kääntyi kuitenkin sellaiseksi taisteluksi, että syyskausi oli Mestiksen suvereenia hallintaa, keväällä kammettiin vahvasti alemmassa SM-sarjassa ja jopa niin, että sarjapaikka säilyy myös seuraavalla kaudella.


”Ei voi kuin onnitella joukkuetta hienosta työstä! Vuosien mittaan Karhu-Kissat ovat U20 -ikäluokassa kyenneet raivaamaan tiensä SM-tasolle kesken kauden, mutta syksyä ei ole aloitettu SM-sarjassa miesmuistiin”, toteaa valmennuspäällikkö Timo Lehkonen. "Meillä on vahva tahto kehittää seuraa ja sen jokaista ikäluokkaa. U20 on erinomainen osoitus siitä, että laadukkaalla tekemisellä pystymme kamppailemaan ylimmillä sarjatasoilla mitä tahansa seuraa vastaan", Lehkonen jatkaa.


Menestyksen salaisuus löytyy arjen tekemisestä

Kallio kertoo menestyksekkään kauden takana olleen kolme seikkaa:

1)      Pelisysteemi

Sitä rakennettiin jo pelikautta edeltäneenä kesänä. Kauden alkaessa olimme valmiita ja kaikilla oli tiedossa, miten pelataan.

2)      Kilpailu

Joukkueen ringissä oli 30 pelaajaa, jolloin jokainen joutui taistelemaan ja lunastamaan oman pelipaikkansa. Keskinäinen kilpailu kantoi, ja joukkueeseen liittyneet, uudet U20 -pelaajat haastoivat huolella.

3)      Arki

Klisee, mutta totta. Arki ratkaisee. Joukkue oli sitoutunut ja pelaajat osoittivat sen päivittäisellä tekemisellään.


Mestiksen hallinnasta SM-liigan haastajaksi

Syksyn Mestis-ottelut U20 -joukkue klaarasi läpi selvin numeroin. 15 pelattua ottelua, 13 voittoa ja heti syksyn kärkeen 11 voittoa putkeen. Alempaan SM-sarjaan noustiin joulun alla vahvoina haastajina. Esimerkiksi miesten SM-liigasta perityillä kiintiöpaikoilla pelaavista joukkueista löylytettiin kotona Pirkkolassa Sport lukemin 7-1 ja Ilves maalein 6-3.

Haasto jatkuu ensi syksynä, jolloin vastaan luistelee jokainen kiintiöliigaseura vuorollaan. ”Edetään ottelu kerrallaan, mutta paikalliskamppailuissa lähdetään ilman muuta vääntämään myös Helsingin herruudesta”, lupaa Kallio jo nyt.

Ensi syksyn kokoonpanoa lähdetäänkin kartoittamaan heti huhtikuun puolelle päästyä. U20 -joukkueen avoimille jäille on hakijoita erittäin paljon ja lisää ilmoittautuu päivittäin. "Paikkoja on tarjolla motivoituneille ja urheilullisille kavereille, joilla on pelitaidotkin kohdallaan. Tähtäämme korkealle ja tarjoamme tavoitteellista, yksilöllistä ja laadukasta valmennusta huippuolosuhteissa", Kallio vinkkaa.