Karhu-Kissat
 

Psyykkisen valmennuksen verkkokoulutus nyt avattu

Karhu-Kissat panostaa pyykkiseen valmennukseen tarjoamalla verkkokoulutuksen kaikille toimihenkilöilleen.

Verkkokoulutus koostuu eri teemoista muodostetuista osioista lähtien liikkeelle oman itsetunnon vahvistamisesta. Jokaiseen osioon on liitetty myös omaa pohdintaa ja opitun arkeen siirtämistä tukevia harjoituksia. Kauden aikana kerran kuukaudessa Kaarelan jäähallilla on mahdollisuus kokoontua teemoitettuun MindMind -kahvilaan ja myöhemmin on luvassa myös täydentäviä koulutuksia.


MindMind -kahvilan kokoontumiskerrat klo 18-19 on hyvä laittaa kalentereihin jo nyt:

ma 12.9., 

ma 10.10, 

ma 14.11., 

ma 12.12. ja 

ma 16.1. 


Uuden valmennuksen tavoitteena on lisätä seuratoimijoiden ymmärrystä aivoista, mielestä ja niiden kehityksestä sekä valjastaa valmennustoiminta entistä enemmän lasten ja nuorten kehitystä tukevaksi voimavaraksi. Psyykkinen peruskunto on kouluttajan, neuropsykologi, Aivotaidot-valmentaja Nina Uusitalon käyttöönottama termi, jonka merkitystä voi hahmottaa vertaamalla urheilussa jo vanhastaan tuttuun fyysiseen kuntoon. Yhtälailla psyykkisessä kunnossa on pohjataso, joka on kaiken taustalla, ja joka kehittyy vuorovaikutustilanteissa. Esimerkkeinä Uusitalo mainitsee vaikkapa keskittymisen, pitkäjänteisyyden ja sinnikkään harjoittelun, jotka ovat mahdollisia vasta sitten, kun psyykkinen perustaso on kunnossa.


Kyse on siis meidän jokapäiväisestä keskinäisestä olemista. Lapset ja nuoret oppivat paljon siitä, miten aikuiset toimivat ja minkälaisia malleja samalla antavat lapsille ja nuorille erilaisiin tilanteisiin suhtautumisesta.


Panostaminen psyykkiseen valmennukseen käynnistyi Karhu-Kissoissa kolmatta kauttaan Opetus- ja kulttuuriministeröin tukemana. Aiempina vuosina on toimihenkilöille ollut tarjolla pienryhmäkoulutusta, nyt pilotoitava, urheiluvalmentajille laadittu verkkokoulutus on tarjolla kaikille Karhu-Kissojen toimihenkilöille. Kun yhteisten koulutusaikojen mahduttaminen kalentereihin voi olla kiireisessä arjessa haastavaa, on verkkokoulutus helposti saatavilla kelle tahansa, ajasta ja paikasta riippumatta.

“Liity rohkeasti linjoille. Toteutusmuotonsa avulla verkkokoulutus on ajankäytöllisesti hyvä sijoitus, ja lopulta voit myös yllättyä, miten moneen asiaan koulutuksessa sisäistetyt asiat heijastuvat!”, kannustaa Uusitalo.


Jollet saanut koulutuksen kutsua ja liittymislinkkiä, ota yhteyttä Antti Nevalaiseen.