Karhu-Kissat
 

Juha "Bobi" Oksala in memoriam

Karhu-Kissoissa vaikuttanut maalivahtivalmentaja ja kiekkokoulun uranuurtaja Juha Oksala on poissa.

Suurista persoonista jää meille paljon muistoja. Bobi oli päällikkö. Hahmo, joka jäi lähtemättömästi mieleen ja jonka kaikki tiesivät.

Bobin vetämä kiekkokoulu oli sirkus, jota tultiin ihmettelemään myös muista seuroista. Pirkkolan jäähallilla saattoi toinen seura harjoitella naapurijäällä pienempien luistelijoiden kanssa teränkäytön alkeita hyvinkin teknisesti. Sieltä ohjaaja tuli hämmästelemään Bobin metodeja; jää täynnä ilmapalloja, ämyreistä raikasi Elefanttimarssi ja sitä myös marssittiin. Musiikin vaihtuessa ”tartuttiin rattiin” ja ajettiin Formula-ajoja. Sydämellisenä ihmisenä Bobi osasi ottaa huomioon kaikki osallistujat. Hän esitteli mielellään kiekkokoulun toimintaa karnevaalia seuraamaan tulleille vanhemmille. Bobin esimerkki iloisen ja innostuneen harjoitteluilmapiirin luomisesta kantaa Karhu-Kissojen kiekkokoulua tänäkin päivänä. Seuraamme yhä Bobin luistimen piirtoja.

Hieman vanhempienkin keskuudessa viihtyvyys oli taattu. Esimerkiksi Pajulahden leirien yhteydessä nuori yleisö odotti erityisesti Bobin osuutta ja puheenvuoroa palkintojenjaon yhteydessä. Kissankäpälä -lehtien arkistosta löytyy vuosijulkaisu, jonka joukkuekuvissa Bobi on mukana lähes kaikissa. Vasta vanhimmat ikäluokat saivat hänet ohjattua  pois kuvasta.

Bobin iso duuni nuorten maalivahtivalmentajana oli merkityksellinen. Siltä osin häntä muistelee Karhu-Kissojen kasvatti, maalivahti Niclas Westerholm:

"Mulla on lukemattoman monta hyvää muistoa Bobista. Hän oli valmentaja, jolla oli aina aikaa valmennettavilleen treenien jälkeenkin. Bobi osasi motivoida nuoria maalivahteja ja teki treenaamisesta kivaa ja iloista. Hän tuli aina hymyssä suin hallille, loi omalla olemuksellaan positiivisen ilmapiirin harjoituksiin.

Parhaiten muistan, kuinka Bobi opetti meille uusia haasteita ja temppuja jääharjoitusten jälkeen kopissa. Niitä sitten treenailtiin kotona tai kavereitten kanssa ja yritettiin voittaa hänet niissä.

Bobi, muistosi säilyy aina.

Lämmöllä muistaen, Niclas Westerholm"


Bobi, kiitos kaikesta!