Karhu-Kissat
 

Pete Kähkönen palkittiin Karhu-Kissat ry:n Vuoden Tekijänä

Suomen Jääkiekkoliitolla on ollut tapana palkita vuosittain eri alueidensa ansioituneita seuratoimijoita, joiden ahkera ja omistautunut työ on jatkunut seuroissa pitkään joko seuran työntekijänä tai vapaaehtoispohjalta.

Tänä syksynä Vuoden Tekijä 2023 -tunnustukset jaettiin Karjala-turnauksen yhteydessä Tampereella lauantaina 11. marraskuuta. Karhu-Kissoista palkinnon sai U11-joukkueen joukkueenjohtajana toimiva ”Pete” (Petri) Kähkönen.

Pete on ollut Karhu-Kissojen junioritoiminnassa mukana kahteen otteeseen. Vuosina 2004-2008 hän toimi vanhemman poikansa mukana 1998 ikäluokan joukkueen rahastonhoitajana. Nuoremman poikansa 2013 ikäluokan joukkueen ”jojona” Pete on toiminut alusta alkaen. Joukkue perustettiin syksyllä 2020.

”Pete on tuonut 2013 ikäluokan joukkueeseen ja koko seuran toimintaan monia uusia ideoita ja uutta virtaa. Seuratoiminnan jatkuvuuden ytimessä on aktiivinen kiekkokoulu ja sen pohjalta muodostettavat uudet ikäkausijoukkueet. Jo neljättä kautta toimivassa U11-joukkueessa on ollut alusta alkaen hyvä tekemisen meininki. Pete on toiminut ansiokkaasti joukkueen toiminnan kehittäjänä ja yhteishengen kohottajana erilaisine tempauksineen”, sanoo nuorempien ikäluokkien toiminnasta seurassa vastaava junioripäällikkö Antti Nevalainen.

”Jääkiekko on ollut minulle rakas harrastus jo lapsuudesta saakka ja olen aina ollut lasteni harrastuksissa aktiivisesti mukana. Lasten ja nuorten hyvinvointi on minulle sydämenasia ja Karhu-Kissoissa on kasvattajaseurana hyvä tekemisen kulttuuri tässä tärkeässä tehtävässä”, Pete sanoo.

”Olihan tämä aikamoinen yllätys ja kuin taklaus puun takaa avojäällä. Otan tunnustuksen kiitollisena vastaan ja omistan ison osan siitä hienolle joukkueelle. Ilman taitavia ja sitoutuneita valmentajia, huoltajia ja osallistuvia vanhempia jojon elämä olisi vaikeaa. Ja meidän joukkueen 38 pientä kissanpentua ne vasta varsinaisia vuoden tekijöitä ovatkin”, Pete kuittaa.

Pete on pitkän linjan kiekkomies. Hän aloitti jääkiekon pelaamisen Jokereiden korttelijoukkueessa jo vuonna 1976. Nuoruusvuodet ja ensimmäiset aikuisten sarjapelit Pete pelasi helsinkiläisjoukkue Jääkissoissa. Opiskeluaikana Turussa Peten harrastus jatkui Chiefs-joukkueessa ja Helsinkiin palattuaan hän on pelannut Kosken Pojissa ja rakentamisen ammattilaisten RT-Kiekossa. Peten 47:s kausi sarjajääkiekon parissa on tänä syksynä käynnistynyt miehen omin sanoin ”Pojat U60” -sarjassa Kosken Pojissa.

Onnittelut vielä Petelle koko seurayhteisön puolesta!